Pracovna navržená v džungli

Nádherná pracovna umístěná přímo v lese, která nabízí nejideálnější podmínky pro pracovnu.

4x4 studio
Foto: Cristiano Mascaro

Info o projektu:
Název: 4×4 Studio
Autor: Teresa Mascaro
Účel budovy: Pracovna
Místo: Carapicuíba, São Paulo, Brasil

Architektka Teresa Mascaro dostala velice složitý úkol, navrhnou malý dům přímo v lese a to ve svažitém pozemku. S tímhle návrhem si hravě vypořádala. Celá stavba je postavena na ocelových sloupech, které eliminují náklady na stavbu, ale také nenarušují tolik půdu.
Nosná konstrukce je tvořená z válcovaných ocelových nosníků profilu I, jejž tuhost je zajištěna ocelovými táhly do tvaru X, ty udržují stabilitu proti vyvrácení sloupů v příčném a podélném směru. Tření konstrukce má sedlový tvar.

Půdorysná plocha celého objektu je 4 x 4 metry a nabízí maximální prostředí pro pracovnu. Velká prosklená okna poskytují úžasný výhled do zelené divočiny. Interiér zahrňuje pracovní plochu a další potřebné věci pro práci. Celkový vzhled interiéru působí klidně a svěže a uklidňuje člověka na duši.


Foto: Cristiano Mascaro


Foto: Cristiano Mascaro


Foto: Cristiano Mascaro

(Visited 54 times, 1 visits today)