Stavba netradiční funkce

Z dálky jako rodinný dům, ale ve skutečnosti pouhá sauna. Pojďte se mrknout!

the bands
Foto: Jonas Aarre Sommarset

Info o projektu:
Název: The Bands
Autor: AHO Oslo School of Architecture
Účel budovy: Sauna
Místo: Vestvågøya, Nosrko

Stavba se nachází v norském městečku Vestvågøya a autoři celého projektu je AHO Oslo School of Architecture. Stavba byla realizovaná v roce 2015 a celková výměra vnitřních ploch je 90 metrů čtverečních.

Tato velice zajímavá stavba v sobě ukrývá saunu, i když z dálky především působí jako malý rekreační domek. Celá konstrukce domu je postavená ze dřeva. Hmota celé stavby je tvarovaná ve tvaru klasického rodinného domu se sedlovou střechou. Obě její průčelí jsou prosklené a a z jedné strany vám umožňují nádherný výhled do krajiny a z druhé strany pohled na široké moře. Dřevěná konstrukce domu se jakoby plazí dále směrem k mořské hladině a vytváří tak prostor i pro venkovní sezení a lepšímu přístupu k vodě, kde se dá po sauně dobře ochladit.


Foto: Jonas Aarre Sommarset


Foto: Jonas Aarre Sommarset


Foto: Jonas Aarre Sommarset


Foto: Jonas Aarre Sommarset


Foto: Jonas Aarre Sommarset


Foto: Jonas Aarre Sommarset


Foto: Jonas Aarre Sommarset


Foto: Jonas Aarre Sommarset

(Visited 90 times, 3 visits today)