Dům rozděleny na buňky

Tahle pětičlenná rodina si nechala navrhnout velice zajímavý dům. Koncept spočívá na centrální části, ze kterého je poté přístup do jednotlivých místností.

rodinný dům
Foto: Torben Petersen

Info o projektu:
Název: Summerhouse in Denmark
Autor: JVA
Účel budovy: Rodinný dům
Místo: Zealand, Denmark

Rodinný dům byl navržený pro pěti člennou rodinu s psím mazlíčkem. Pozemek parcely se nachází ve městě Zealand v Dánsku. Konceptem domu spočívá v rozdělení jednotlivých místností do jednotlivých bloků, které jsou pak umístěny kolem dvoru, díky těmto domům je chráněn proti větru a nabízí tak příjemný prostor, kde můžete trávit svůj volný čas. Stavba má pouze jedno nadzemní podlaží a v dílčích buňkách se nachází kuchyně s jídelnou, dům pro rodiče, pro děti, hostovský dům a dům pro užitkové využití.

Každá část domu má jinou šířku ale výška je všech objektů stejná, tím má každá buňka jiný sklon sedlové střechy. Obklad stěn a střechy je proveden z vlněného plechu. Další materiál na štítové stěny byl použit sibiřský modřín, který tak s barvou plechu tvoří silný a moderní kontrast.


Foto: Torben Petersen


Foto: Torben Petersen


Foto: Torben Petersen


Foto: Torben Petersen


Foto: Půdorys

(Visited 377 times, 4 visits today)